default header

Canadian Bank Note Suriname N.V. (CBNS)
De CBNS ging in het jaar 2000 van start met haar bedrijfsactiviteiten ingevolge een door de overheid verstrekte vergunning. Zij is een 100% dochteronderneming van de Canadian Bank Note Company Limited van Canada.

Door de CBNS werd de eerste Surinaamse “elektronische” loterij geïntroduceerd alsook het eerste Surinaamse “Lotto”-spel dat populair is onder de Surinaamse bevolking. Vanaf het jaar 2000 tot heden, heeft de CBNS meer dan 1000 Jackpotwinnaars opgeleverd en meer dan SRD 300 miljoen in prijzengeld uitbetaald. De CBNS blijft het grootste loterijbedrijf in Suriname met een netwerk van meer dan 200 agentschappen die alle bewoonde gebieden van het land bestrijken.
In 2008 installeerde de CBNS het Abrazo-Loterijsysteem in Suriname; dit systeem vertegenwoordigt de meest geavanceerde loterijtechnologie die in de wereld beschikbaar is, met de nadruk op veiligheid en transparantie.
In 2004 introduceerde de CBNS het Match 3-spel gevolgd door ‘Tek 2’ in 2008, ‘Payday in 2009, Dubbel Tek'2 in 2011 en High 5 in 2012.

Stichting ‘Canadian Bank Note Suriname Foundation N.V.’ (CBNSF)
De CBNSF werd in 2000 opgericht en wordt volledig gefinancierd door de winsten gegenereerd door de CBNS.
Deze charitatieve stichting wordt op onafhankelijke wijze door een bestuur van respectabele Surinaamse burgers bestuurd. De CBNSF heeft meer dan SRD 1.000.000,- van de CBNS ontvangen; deze gelden zijn aan meer dan 200 liefdadigheidsinstellingen en andere goede doelen in Suriname toegewezen, waarbij jongeren, ouderen en mensen in nood werden geholpen. De CBNSF werkt overeenkomstig strenge procedures en zonder vooroordeel. Enkele van de organisaties die hierbij baat hebben gevonden, zijn:Lijst Foundation.


Head Office SurinameCanadian Bank Note in Suriname.

Behalve het draaien van de grootste loterij in Suriname, is de Canadian Bank Note ook de trotse leverancier van de allereerste Caricom-paspoorten in het Caraibisch gebied voor Suriname. Sedert 2005 heeft de CBN de nieuwe machinaal-leesbare Surinaamse paspoorten geleverd samen met een geavanceerd en veilig afgiftesysteem dat heeft geleid tot een aanzienlijke afname van fraudegevallen en tot de snelle afgifte van paspoorten aan burgers van Suriname.
Een ander primeur was het feit dat de CBN in 2003 een contract werd toegewezen om de SRD bankbiljetten te drukken, alsook de drankzegels in 2008. CBN is ook belast met de Caricom paspoorten van Suriname en het Boarder Management Systeem.

Canadian Bank Note in het Caraibisch Gebied.
Binnen het Caraibisch Gebied is de CBN is de meest vooraanstaande exploitant van Nationale Loterijen en leverancier van paspoorten, paspoortafgifte- en grenscontrolesystemen. De CBN is betrokken bij de exploitatie van de Loterijen van Aruba, Belize, Guyana, Dominica, Grenada, St. Lucia, St. Vincent en uiteraard Suriname.
CBN levert paspoorten en andere ID-producten aan Cuba, Jamaica, St. Kitts and Nevis, Trinidad and Tobago, Guyana, St. Lucia, Dominica, St. Vincent, Grenada, St. Lucia en Suriname.

Canadian Bank Note Company Limited
Bezoek onze website op https://www.cbnco.com/why-cbn/about-us/

Bestaande website contact info :
Digicel gebruikers sms’n naar het nummer 82-38-666 en TeleG gebruikers sms’n naar het nummer 87-65-555.